Uudised

Konkursi “Parim noor instrumentalist 2023” puhkpilliõpilaste lõppvoor

Möödunud nädalavahetusel toimusid Tallinnas konkursi “Parim noor instrumentalist 2023” puhkpilliõpilaste lõppvoorud. Kes varasemaid uudiseid on jälginud, siis meie koolist pääses lõppvooru kaks õpilast – Hannah Vološtšenko (trompet) ja Mihkel Kuusik (tuuba).
Juba lõppvooru pääsemist võib nimetada suureks võiduks!
Hannahi vanuserühmas (kuni 10-aastased) oli kokku 25 osalejat. 3. kohast jäi lahutama alla ühe punkti ning sellega pälvis Hannah diplomi.
Mihkel, kes alles mõni kuu tagasi vahetas trompeti tuuba vastu, võistles samas “kaalukategoorias” 5-6 aastat pilli õppinud osalejatega. 9 osaleja hulgas sai ta samuti diplomi ja ega see poodium temalgi väga kaugele jäänud.
Õpetaja Mart Aus konkursist:
“Mõlemad õpilased mängisid suurepäraselt ja enda kohta väga hästi, arvestades veel lisapinget, millega konkurss tavalisest esinemisest kindlasti erineb.
Mihkli puhul oleks 5 kuuga rohkemat tahta palju.
Hannah mängis hästi ja 3. koht oli käeulatuses. Kahjuks seekord nii ei läinud ja eks punktidest oli ka näha, et üks žüriiliige hindas teistega võrreldes karmimalt. Teadagi on igasugune hindamine arusaadavalt subjektiivne. Üks-kaks punkti sinna-tänna ja ongi teistsugune tulemus. Tavaline konkursside värk!”
Suur-suur tänu ja kummardus Hannahile, Mihklile, kontsertmeister Imbile ja õpetaja Mardile! Oleme teie üle väga uhked!